Informacijos šaltinis: Vtv.lt
Šią savaitę net dviejuose Kauno restoranuose – „Piccola Italia“ ir „Le Rouge“ – įdiegta nauja staliukų rezervavimo sistema, veikianti realiu laiku. Technologinė naujovė verslininkams leis padidinti maitinimo įstaigų užimtumą per 30 proc. Užimtiems restoranams tai leis optimizuoti klientų srautus, o mažiau užimtiems – padidinti klientų skaičių specialių pasiūlymų dėka.
Netrukus sistema pradės naudotis ir Vilniuje esantis „Steakhouse Hazienda“ bei kiti Lietuvos restoranai.
„Bookatable.lt“ pavadintas projektas gimė įvertinus tokios paslaugos poreikį. Pasak UAB „Internet Marketing Solutions“ vadovo Pauliaus Šuksterio, užsienyje yra įprasta staliukus restoranuose rezervuoti internetu. Pavyzdžiui, Anglijoje per 60-70 proc. vietų restoranuose užsakoma būtent tokiu būdu.
Anot P. Šuksterio, programa suteikia galimybę vartotojui patogiai užsisakyti laisvą staliuką internetu ar pasinaudoti restorano siūlomais specialiais pasiūlymais. Akimirksniu rezervavimo sistemoje pasirinktasis staliukas jau rodomas kaip rezervuotas. Informacija realiu laiku perduodama visiems dirbantiems padavėjams ar administratoriams. Patvirtinimą apie rezervacijos aplinkybes klientai gauna sms žinute ir el.paštu.
Kuriant šią unikalią programą vadovautasi naujausių technologijų principais. Pasak „iDeal“ vadovo Mariaus Tikuišio, „Bookatable.lt“ sistema itin patogi „iPad“ vartotojams – tiek restoranų darbuotuojams, tiek lankytojams: „Lietuvoje „iPad“ populiarumas ir pritaikymas įvairiems sprendimams auga, nes moderios technologijos atveria naujas galimybes priimti netradicinius sprendimus, efektyvinti laiką bei optimizuoti veiklos sąnaudas“.
Programuotojo Donato Budzinausko teigimu, sistema sukurta panaudojant modernius debesų kompiuterijos principus: „Tai supaprastina ir palengvina sistemos valdymą, leidžia sklandžiai atlikti didelius kiekius rezervacijų. Dėka ergonomiškos ir modernios vartotojo sąsajos ją galima valdyti panaudojant šiuolaikinius planšetinius kompiuterius ar mobiliuosius telefonus“. Anot jo, ši staliukų rezervavimo sistema maksimaliai pritaikyta sklandžiam darbui tiek restoranų administratoriams, tiek klientams.