Spalio 9 d. IKI atidarė kulinarijos cechą, atitinkantį aukščiausius kokybės standartus. Jame centralizuotai gaminami ir tiekiami produktai IKI tinklo parduotuvėms Lietuvoje ir Latvijoje. Centralizuodama gamybą IKI siekė efektyvinti veiklą, užtikrinti gaminių kokybę bei griežtų higienos normų laikymąsi.
Gamybos valdymo, kokybės užtikrinimo bei produkcijos ženklinimo įrangos diegėju buvo pasirinkta UAB „New Vision Baltija”, ilgametis IKI IT partneris. Jis ceche įdiegė svėrimo ir etiketavimo linijas, brūkšninių kodų skaitytuvus ir svarstykles, pradedant grindinėmis rampoje bei cecho baruose ir baigiant stalinėmis. Taip pat, naudojant Cisco tinklo maršrutizatorius, įdiegtas bevielis tinklas.
Specialiai IKI kulinarijos cechui buvo sukurtos ir ant specialių vežimėlių sumontuotos darbo stotys, susidedančios iš pramoninių kompiuterių, su lietimui jautriais ekranais, etikečių spausdintuvų bei radijo skanerių. Šių stočių pagalba ceche sukurtos gamybos apskaitai skirtos darbo vietos.
IKI daug dėmesio skiria produkcijos kokybei, todėl New Vision čia įdiegė metalo detektorius, kurie tikrina, ar produkcijoje nėra metalo priemaišų. Jas aptikus, numetimo įrenginys pašalina netinkamas pakuotes. Svorio tikrinimo įranga, naudojama fiksuoto svorio gaminių kontrolei, garantuoja, kad pirkėjai įsigis tokio svorio produkciją, kuris nurodytas ant pakuotės. Taip pat specialiai IKI buvo sukurta šoninio etiketavimo linija, kuri klijuoja lipdukus ant unikalaus dizaino salotų indelių šonų.
Šios ir kitos technologijos leido IKI kulinarijos cechui tapti moderniausiu Baltijos šalyse bei gerokai padidinti gamybos pajėgumus.